Acadèmia Valenciana de la Llengua

Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics

Valid XHTML 1.0!

Valid CSS!

Programari SAÓ

Programari per a Windows 98,Me,2000,XP

Instruccions d'ús

Per anotar arxius només haureu de polsar el botó dret del ratolí en l'explorador de Windows sobre el fitxer que desitgeu anotar. En el menú que apareix seleccioneu l'opció Anotar amb SAÓ, i s'obrirà una finestra nova amb el contingut del fitxer anotat. Esta versió anota fitxers en format HTML, Text ANSI (ISO-8859-1) i RTF.

Amunt

Programari per a Linux

Instal·lació

Una vegada descarregat l'arxiu, heu de seguir els següents pasos:

 1. Descomprimiu l'arxiu amb l'ordre
  tar xzvf programari/sao_20050304.tgz
  Això crearà una carpeta anomenada sao.
 2. Dins de la carpeta sao, executeu el programa d'instal·lació install.sh. Este pas pot requerir permisos d'administrador del sistema, segons la carpeta on vulgueu fer la instal·lació.
 3. Una vegada instal·lat SAÓ, asegureu-vos que els executables siguen accesibles des de la línia d'ordres. Per exemple, si heu instal·lat SAÓ en la carpeta /usr/local/sao, haureu d'executar l'ordre
  export PATH=$PATH:/usr/local/sao
  o bé podeu afegir esta línia a l'arxiu .bash_profile (per a usuaris del shell bash) si no voleu escriure-la cada vegada que poseu en marxa l'ordinador.

Instruccions d'ús

SAÓ pot anotar 3 tipus d'arxius: HTML, RTF i Text ANSI (ISO-8859-1). Hi ha un executable diferent per a anotar cada tipus d'arxiu:

Cada executable admet dos paràmetres, el primer dels quals és la ubicació de l'arxiu que voleu anotar, i el segon és el nom de l'arxiu on voleu que es guarde el resultat. Per exemple, si voleu anotar l'arxiu /home/usuari/document.html i guardar el resultat en /home/usuari/resultat.html, l'ordre seria
sao_html /home/usuari/document.html /home/usuari/resultat.html
Amunt